18036, Україна, м Черкаси, вул. Героїв Дніпра, 23.
Телефони: (068) 743-94-94

Кухня в стилі лофт: новий тренд в світі дизайну інтер'єру

Особливості оформлення 

Кожен стиль оформлення цікавий по-своєму. Всі ми різні, і те, що подобається одному, зовсім не означає, що сподобається іншому. Так відбувається і зі стилем лофт. У цій статті ми хочемо Вам більш детально розповісти про даний стиль, що б Ви змогли визначитися підходить він Вам чи ні.

Стиль лофт в інтер'єрі кухні частіш за все обирають неординарні особистості, люди творчих професій, а також господарі квартир, з обмеженим бюджетом на ремонт.

Пропонуємо Вам ознайомитися з головними відмінними характеристиками кухні в стилі лофт.

1. Відсутність меж і відкрите планування. У квартирі в стилі лофт відсутні капітальні перегородки, якщо Ви і зустрінете будь-які обмеження, то це будуть невагомі перегородки або ж практично непомітні розмежовувачі простору. Наприклад, зона кухні може бути відокремлена від житлової частини стіною із склоблоків.

2. Чітке зонування - тут одна зона відокремлена від іншої за допомогою різних способів, починаючи з меблів, закінчуючи освітленням.

3. Високі стелі, величезні вікна і максимум природного освітлення. У такому приміщенні нічого не повинно обмежувати думки творчої людини і політ її фантазій. Великі вікна від підлоги до стелі найчастіше залишаються без ролетів і штор, що дозволяє максимальній кількості сонячного світла проникнути в житловий простір.

Розробити дизайн кухні в стилі лофт можна навіть в маленькій квартирі. Нижче ми наведемо ряд умов, дотримуючись яких Ви зробите свою кухню максимально стильною.

1. Цегляні стіни. Це може бути гола цегляна стіна без оздоблення або ж імітація цегляної кладки, і що вважати за краще - вибирати звичайно ж Вам. Як правило, оздобленням у вигляді цегли виділяють головну стіну кухні, інші поверхні декорують штукатуркою або ж фарбою.

2. Підлогу краще зробити із дощок або ж замінити її покриттям, наприклад, ламінатом з імітацією структури дерева. Якщо Ви обрали даний стиль, то пам'ятайте що лофт любить природні матеріали і мінімум обробки, тому підлога з грубих дощок - це саме те, що Вам потрібно.

3. Наявність архітектурних елементів, характерних для виробничих площ. Це можуть бути старі вентиляційні канали, труби, прогнилі балки під стелею і багато іншого.

4. Пам'ятайте, що лофт - це своєрідний стиль, який поєднує минуле і сьогодення, не лишайте себе можливості користуватися сучасною технікою і модними кухонними гаджетами. Вони органічно увіллються в незвичайний інтер'єр і придадуть кухні неповторний колорит.

5. Кольорова палітра, що використовується наповнена холодними відтінками, найчастіше це білий, сірий, холодні відтінки коричневого (теракотовий, цегляний). Стеля найчастіше біла, але також це можуть бути сірі бетонні плити, перекриття без обробки. Також не буде зайвим велика кількість блискучих і хромованих деталей, таких як ручки на меблевих фасадах, рейлінги, сталеві елементи підвісних люстр, ніжки стільців та інше.

6. Меблі на кухні в стилі лофт - це сучасні меблі з блискучими або матовими фасадами, прямих і зрозумілих форм, найчастіше світлих відтінків в стилі мінімалізм. Крім того, на кухні лофт відмінно уживається і суперсучасна варильна поверхня і старенький ретро-холодильник. Якщо габарити приміщення дозволяють, то за допомогою меблів розділіть приміщення на зони. Наприклад, якщо мова йде про квартиру-студію, то це може бути розмежування робочої і обідньої зони затишним диваном з м'якими декоративними подушками.

У цій статті ми максимально хотіли Вас ознайомити з кухнею в стилі лофт. Користуючись вище наведеною інформацією, Ви зможете спроектувати кухню своєї мрії, яка буде поєднувати в собі стиль, функціональність, нотки старовини і звичайно ж сучасні гаджети.



Написать отзыв

Внимание: HTML не поддерживается! Используйте обычный текст.
    Плохо           Хорошо